Rexovia

Rexovia® je asfaltna mješavina 0/16 mm ili 0/11 mm za habajući ili vezivni sloj ceste koji je naročito izložen opasnosti od kolotraženja uslijed dinamičkog opterećenja ili od probijanja pod statičkim opterećenjem. Kvalitete Rexovije® proizlaze iz uporabe posebnog dodatka koji asfaltu daje odlične mehaničke karakteristike na velikom rasponu temperatura.

Viasphalt

Tradicionalne vrste lijevanog asfalta se proizvode i ugrađuju na temperaturi od 230 °C do 250 °C. Kako bi se smanjio štetni utjecaj plinova, Eurovia je razvila Viasphalt® BT (niskotemperaturni) koji omogućuje da se snizi temperatura proizvodnje i postigne značajna ušteda energije te da se na mjestu ugradnje gotovo uopće ne pojavljuju pare štetnih plinova, a da se pri tom ne mijenjaju svojstva lijevanih asfalta

Salviacim - industrijski podovi

Kako bi odgovorili na različita opterećenja kojima pod može biti izložen, Eurovia predlaže postupak koji povezuje svojstva elastičnog bitumeniziranog asfalta i krutih cementnih betona: Salviacim®.

Gripfibre - mikroasfalti

Mikroasfalti su se dokazali na mnogobrojnim cestovnim projektima, a predstavljaju odličan kompromis izmenu tehničkih karakteristika i proizvodne cijene. Eurovia je razvila „drugu generaciju“ mikroasfalata i pojačala njihove tehničke karakteristike, naročito otpornost na klizanje i trajnost.

Viacolor - asfaltna mješavina u boji

Eurovia je razvila obojenu vruću smjesu za prekrivanje prometnih površina koja doprinosi ljepoti i većoj sigurnosti gradskog okoliša.

Aspha-min

Eurovia je razvila ekološki postupak koji omogućuje da se, zahvaljujući aditivu aspha-minu®, smanji temperatura proizvodnje i ugradnje asfalta, a da se ne izgube njegova mehanička svojstva. Za ovu tehnologiju proizvodnje, prilagođene većini vrsta asfalta, potrebna je uobičajena oprema za cestogradnju.

Noxer

Kada dolazi do sagorijevanja u zraku, nastaju spojevi dušika kao što su dušikov monoksid (NO) i dušikov dioksid (NO2), koje najčešće nazivamo NOx. Oni sudjeluju u postupku nastajanja kiselih kiša i „ljetnog smoga“. Veliki dio NOx nastaje od ispušnih plinova automobila. Noxer® je inovativni postupak kojega je Eurovia razvila kako bi se efikasno borila protiv zagađenja i korisnicima cesta i okolnom stanovništvu osigurala što ugodniji život....​

Evotherm

Eurovia ulaže velike napore u osmišljavanje izgradnje cesta koja bi manje štetila okolišu. U tom smislu ona od 2003. razvija takozvane niskotemperaturne asfalte za proizvodnju kojih je potrebna manja potrošnja energije. Posljednje iz palete Tempera® što predlaže Eurovia je postupak Evotherm® DAT.

Tempera

Gledano s ekološkog i energetskog stanovišta, koji su sve zahtjevniji, sniženje temperature asfalta postalo je glavna briga različitih sudionika u izgradnji cesta.

ODJEL KOMERCIJALE I NABAVE
Mihovljanska 70, 40 000 Čakovec
Telefon: +385 (0) 40 396 125
Faks: +385 (0) 40 396 123
www.tegra.hr
info@tegra.hr
Podružnica tvrtke:


TEGRA d.o.o.

Društvo sa ograničenom odgovornošću za niskogradnju i hidrogradnju
Mihovljanska 70, 40000 Čakovec

Tel:+385 40 396 290
+385 40 396 077
+385 40 396 125
Fax: +385 40 396 123
+385 40 395 421
E-mail:info@tegra.hr